Jaroslav Vender
Autor:
Jaroslav Vender
Všechny články >

FORMS Tablet

Ve svých předchozích příspěvcích na svém blogu jsem se už zmiňoval o výhodách systému Field View. O možnostech sledování procesů nebo o snadném vypořádávání úkolů na stavbě. Nyní bych Vám rád představil další pomůcku, která výrazně ulehčí a zrychlí práci všem, kteří se pravidelně potýkají s vytvářením a vyplňováním nejrůznějších formulářů.

Hned na začátek řeknu ten největší benefit: ve Field View lze formulář vytvořit na pár kliknutí. Opravdu! Nepřeháním! Uživatel si na začátku projektu sám stanoví, jakou má mít formulář podobu. Nadefinuje si jednotlivé kolonky podle vlastního uvážení. Vždycky klientům připodobňuji formulář k lékařskému předpisu. Ten taky obsahuje jméno, příjmení, číslo pojištěnce, adresu, kdo to hradí, jaké léky jsou předepsány a kdo recept vystavil, podpis, razítko. Když formulář sestavuji pro firmu, tak se jich vždy zeptám na všechny informace, které chtějí, aby ve formuláři byly zaznamenány. Následně pak definuji jednotlivá pole. Například, jestli bude textové, takže tam může uživatel vpisovat jakýkoli text, nebo naopak se nebude moci do pole zaznamenávat písmena, ale jenom čísla. V jiných kolonkách se pro změnu může vepsat pouze datum, jinde třeba jen podpis apod. Formulář je vlastně jakási šablona, kterou nadefinuje administrátor, a když se pak začne používat na stavbě, tak už nikdo nemůže říct: tohle políčko nevyplním, sem nenapíšu cenu apod.

 

FORMS Přejímka ANO NE1

 

 

V praxi to vypadá tak, že se vychází z formulářů, které ta daná firma na stavbě používala doposud. Prostě jednoduše převedeme stávající papírové formuláře do digitální podoby. Formuláře mohou mít stovky podob, ale většinou obsahují vždy ty samé informace. Takový typický formulář je např. kontrola stavebních prací, přejímkový protokol, záznam z kontrolního dne. Zůstaňme u té přejímky. To je jednoduchý formulář, ve kterém je nadefinováno řekněme třeba 10 kroků, které se musí zkontrolovat a ve formuláři se pak pouze zaškrtává ano – ne. Ano, je to v pořádku, ne – není to v pořádku. Je to jednoduchý formulář, který ale jasně ukáže, kde je problém a kde je to OK.

U velkých a složitějších formulářů jako je například záznam z kontrolního dne stavby, se už informace zapisovat musí. Například, kdo se zúčastnil, kdo nepřišel, komu bude zápis zaslaný, kolik bylo hodin, když kontrola probíhala, co vše se zkontrolovalo atd. Ovšem zároveň s tím se do formuláře zaznamenávají i problémy, na které se v průběhu kontroly přišlo. Takže se vyplní formulář a rovnou se v něm zapisují vady včetně fotodokumentace. Po synchronizaci systému se informace dostanou tam, kam mají, a nikdo už nemusí následně řešit a zadávat úkoly dalším subjektům. Současná praxe je taková, že stavební dozor chodí po stavbě. Pak musí odeslat samotný zápis z kontrolního dne a potom znovu projet všechny úkoly, vytřídit je a ty pak rozeslat jednotlivým subdodavatelům. To vše s využitím Field View odpadá.

Formuláře ale ocení také investor, protože jasně a přehledně v tabulce může vidět, co se na stavbě děje a v jakém stavu projekt je. A to v reálném čase. Navíc formuláře slouží i jako výkaz práce pro technický dozor. Prostě mají široké využití jak na stavbě, tak i v kanceláři. Pokud máte zájem dozvědět se víc, kontaktujte mě na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Rád každému předvedu, v čem je systém Field View nedostižný.

Kontaktujte nás

Konzultovat řešení
Zadejte Vaše jméno a příjmení
Zadejte telefonní číslo
Neplatný email
Zadejte název společnosti
Neplatný vstup
Potvrďte prosím souhlas