Každý, kdo pracuje na počítači s nejrůznějšími číslicemi, tabulkami či jinou drobotinou, mi určitě potvrdí, že čím větší – tím lepší. Myslím tím velikost okna, které používá. Je jistě pohodlnější obrazovku využívat na maximum, než sedět u monitoru s lupou. A protože jsme si toho vědomi a vždy se snažíme vyjít vstříc požadavkům našich uživatelů, daly se u nás v Callidě chytré hlavy dohromady a vymyslely v programu euroCALC kouzelné tlačítko resp. funkci pro klávesu F11. A v čem tkví její kouzlo?

Stisknutím F11 se vám maximalizuje plocha – my latiníci tomu říkáme full screen.  To znamená, že se zvětší okno s položkami rozpočtu na celou obrazovku. Stejnou funkci lze běžně využívat také u webových prohlížečů. Má to tu úžasnou výhodu, že rozpočet pak máte jako na dlani a lépe se v něm orientujete. Pomocí funkční klávesy F11 rozpočtujete s větším přehledem, protože okamžitě uvidíte všechny sloupce a řádky, které pro Vás jsou důležité. Ale navíc, tato vychytávka funguje neomezeně v celém systému euroCALC. Například i při přípravě měsíční fakturace, při porovnávání firem v poptávkách nebo při správě datové základny.

Nově jste tak limitováni pouze velikostí vašeho monitoru. Na jeho zvětšení ovšem zatím ještě nikdo žádné tlačítko nevymyslel. Ani David Copperfield. Pokud chcete názornou ukázku, jak Vám F11 může být užitečné, podívejte se naše video.

F11

S přáním „maximalizovaného“ dne se s Vámi loučí Tomáš

Kontaktujte nás

Konzultovat řešení
Zadejte Vaše jméno a příjmení
Zadejte telefonní číslo
Neplatný email
Zadejte název společnosti
Neplatný vstup
Potvrďte prosím souhlas